ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 5-2011 >Αποριες και ερωτηματα…. /

Αποριες και ερωτηματα….




Γρφάφειή Mairi Lagana




Αποριες και ερωτηματα προκαλει η αποφαση του Υπουργειου Προστασιας του Πολιτη να μετατρεψει σχεδον ολους τους ζηταδες της Αθηνας σε φρουρους ακινητοποιωντας ουσιαστικα τις μηχανες τους,και αχρηστευοντας με τον τροπο αυτο την ομαδα ΖΗΤΑ.Και ολα αυτα την ωρα που εγκληματικοτητα χτυπαει κοκκινο και οι πολιτες σε πολλες περιοχες φοβουνται να βγουν ακομη και εξω απο το σπιτι τους.



Παραλληλα απο τις 250 μηχανες οι 35-40 ειναι ακινητοποιημενες ενω καθε μερα που περνα μειωνεται ο αριθμος των αντρων που υπηρετουν στην ομαδα ΖΗΤΑ.Μεχρι πριν απο μερικους μηνες ηταν συνολικα 120 ατομα,τωρα εχουν απομεινει 99,απο τους οποιους οι 65 ασχολουνται με την φυλαξη εξι στοχων.



Οι μοτοσυκλετιστες της ομαδας ΖΗΤΑ βρισκονται καθημερινα εξω απο κτιρια στοχους περιμενοντας την ......αορατη απειλη.Την ιδια ωρα, ληστες,πορτοφολαδες και τσαντακηδες αλωνιζουν σε κεντρικους δρομους της Αθηνας.Επισης μεγαλο μερος της δυναμης περιπολει σε συγκεκριμενα σημεια,με μοναδικο σκοπο τη φυλαξη υποτιθεμενων στοχων.



Συμφωνα παντα με τις εντολες,πρεπει να παρκαρουν τις μηχανες στο πεζοδρομιο και να ακροβολιζονται στις τεσσερις γωνιες εκτελωντας ουσιαστικα χρεη σκοπων.



Με αυτο τον τροπο φυλανε την αμερικανικη πρεσβεια,τη ΓΑΔΑ, το υπουργειο προστασιας του πολιτη και το Μεγαρο Μαξιμου.Καθε 24 ωρο χρησιμοποιουνται για αυτο τον σκοπο 19 ζηταδες.



Ακομη πραγματοποιουν σταθερα δρομολογια χωρις να δεχονται σηματα και συμβαντα..Στο Συνταγμα (Μεγαρο Μαξιμου,Βουλη) στην Καλλιθεα (οικια του πρωην υπουργου προστασιας του πολιτη Μ.Χρυσοχοιδη),στον Γερακα (οικια αρχηγου της ΕΛΑΣ Λευτερη Οικονομου) στην Κατεχακη (υπουργειο προστασιας του πολιτη).Για καθε 24ωρο χρησιμοποιουνται συνολικα 45 ζηταδες.....



Η ΟΜΑΔΑ ΖΗΤΑ!!!!



Συνολο δυναμεων 99 ατομα.ΑΚΙΝΗΤΟΙ.Λυκειου και Ηρωδου Αττικου 6 ατομα.Αμερικανικη Πρεσβεια 6 ατομα,ΓΑΔΑ 6 ατομα,Υπουργειο προστασιας του πολιτη ενα ατομο.Συνταγμα μεχρι την Λαεδ 12 ατομα,Καλλιθεα οικια Χρυσοχοιδη 12 ατομα,Κατεχακη υπουργειο προστασιας του πολιτη 8 ατομα,Γερακας οικια αρχηγου ΕΛΑΣ 12 ατομα......Δείτε περισσότερα



Η ιστορία επαναλαμβάνεται ή το θράσος έχει ξεχειλίσει; Ό,τι από τα δύο και αν συμβαίνει, το γεγονός είναι πως βρέθηκαν πάλι "κάποιοι" που πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, σε καταδίωξη χθες το βράδυ μέσα στην Αθήνα. Οι πυροβολισμοί, μάλιστα ήταν ...

Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |