ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Συνεχίζεται η κόντρα ΤΕΙ Πειραιά – Διαμαντοπούλου /

Συνεχίζεται η κόντρα ΤΕΙ Πειραιά – Διαμαντοπούλου



Φωτιές άναψαν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας περί αδιαφάνειας στη διαχείριση των οικονομικών του ΤΕΙ Πειραιά, με τον πρόεδρο Λάζαρο Βυρζίδη να απαντά δηκτικά, προτείνοντας στην κ. Διαμαντοπούλου να ορίσει εκπρόσωπο διαχειριστή κάποιον από τους συνεργάτες της.



Σχετικά links
Στον αέρα η λειτουργία του ΤΕΙ Πειραιά
"Λουκέτο" λόγω χρέους στο ΤΕΙ Πειραιά
Το υπ. Παιδείας κατηγορεί το ΤΕΙ Πειραιά για αδιαφάνεια
Σύμφωνα με τον κ. Βυρζίδη, οι δύο τακτικοί έλεγχοι που έδειξαν “άψογη λειτουργία του Ιδρύματος”, και κάλεσε την υπουργό να δει πώς μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες 13.000 εν ενεργεία φοιτητών με 7,8 εκατομμύρια ευρώ.

Σε ανακοίνωση του, ο πρόεδρος του ΤΕΙ αναφέρει πως οι δηλώσεις της υπουργού ήταν αντιδεοντολογικές, οι οποίες “ρίχνουν σκιές στη Διοίκηση, χωρίς να έχει γίνει νέος έλεγχος”.

"Κατά μείζονα λόγο μάλιστα, όταν γνωρίζει ότι γίνεται ο εξορθολογισμός των δαπανών που ζητάει η Υπουργός. Για παράδειγμα το Τ.Ε.Ι. διέθετε 6.200 ώρες σε επιστημονικούς και εργαστηριακούς συνεργάτες, οι οποίες στο νέο εξάμηνο μειώθηκαν στις 4.400 ώρες.

Το παράδειγμα που αναφέρει η Υπουργός ότι το Τ.Ε.Ι. Πειραιά μπορεί να καλύψει τις εκπαιδευτικές του ανάγκες με 2.300.000€ και όχι με 6.000.000€ που ξοδεύει σήμερα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθότι στο Τ.Ε.Ι. τα περισσότερα Τμήματα ανήκουν στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών και συνεπώς λειτουργούν πολλά εργαστήρια."

Σε σχέση με τις δηλώσεις της υπουργού ότι το ΤΕΙ έχει λάβει περισσότερα χρήματα από τα υπόλοιπα ιδρύματα και παρόλα αυτά εμφάνισε έλλειμμα 1,5 εκατ. ευρώ, ο κ. Βυρζίδης είπε ότι το ΤΕΙ Πειραιά είναι μακράν το μεγαλύτερο ΤΕΙ της χώρας σε όγκο εκπαιδευτικών αναγκών και αριθμό μαθητών, μετά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

"Είναι περιττό να τονίσω ότι στο Τ.Ε.Ι. Πειραιά τα τελευταία χρόνια προστέθηκαν 5.095 σπουδαστές από μετεγγραφές, δηλαδή υπέστη προσθήκη ενός Τ.Ε.Ι μεσαίου μεγέθους.

Επίσης το Τ.Ε.Ι. δεν θα είχε κανένα έλλειμμα εάν χρηματοδοτείτο με το 100% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού." ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/News/Hellas/318468.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |