ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 4-2011 >Ένταση στην πορεία των συμβασιούχων ΠΟΕ-ΟΤΑ (vid) /

Ένταση στην πορεία των συμβασιούχων ΠΟΕ-ΟΤΑ (vid)



Στις 10 το πρωί της Τετάρτης (06/04) πραγματοποίησαν συγκέντρωση οι συμβασιούχοι στο Δημαρχείο Αθήνας, στο πλαίσιο της 24ωρης παναττικής απεργίας που εξήγγειλε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ – ΟΤΑ. Οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων συνεχίζουν την κατάληψη στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ενώ εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το κτίριο της Λιοσίων επιχείρησαν να κάνουν κατάληψη στον έκτο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Δημάρχου.




Σχετικά links
Επεισόδια μικρής έντασης στο κέντρο της Αθήνας (vids)
Φωνάζοντας συνθήματα κατά του μνημονίου, οι συμβασιούχοι που συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο στην οδό Λιοσίων, προκάλεσαν υλικές ζημιές και επέμειναν να συναντηθούν με τον δήμαρχο.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ - ΟΤΑ αναφέρει ότι η απεργία της Τετάρτης (06/04) είναι η απάντηση στην “απρόκλητη επίθεση” των δυνάμεων καταστολής στους απεργούς και συμβασιούχους, ενώ καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψει την αδιαλλαξία της και να δώσει οριστική λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή, σε αντίθετη περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη συνολική αντίδραση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Όπως τόνισε στο ραδιοφωνικό σταθμό "BHMA 99,5" ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος, "οι συμβασιούχοι ζητούν να συναντηθούν με τον δήμαρχο της Αθήνας, Γ.Καμίνη, ωστόσο, δεν υπάρχει καμία ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Οι εργαζόμενοι δεν έγιναν όμηροι με τη θέλησή τους, κάποιοι ευθύνονται γι' αυτό".

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, κατά τη συνάντηση που είχε την Τρίτη (05/04) με τον πρόεδρο των εργαζομένων της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμη Μπαλασόπουλο, ξεκαθάρισε για μία ακόμη φορά, ότι δεν πρόκειται να δεχθεί καμία υποχώρηση στο θέμα των συμβασιούχων στους δήμους.



Ένταση στη Λιοσίων με συμβασιούχους
Ακόμη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Νέο Μουσείο Ακρόπολης και έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιήσουν στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (10/04) οι έκτακτοι αρχαιολόγοι ζητώντας την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, η οποία δεν τους επιτρέπει την εργασία πέραν των 24 μηνών.

“Παρά τις υποσχέσεις, τις δεσμεύσεις και τις διαβεβαιώσεις το πρόβλημα του 24μήνου εξακολουθεί να μην έχει λύση και οι συμβασιούχοι εξακολουθούν να οδηγούνται με μαθηματική ακρίβεια στην ανεργία”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://cosmo.gr/News/Hellas/317492.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |