ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Έρχονται οι online ελεγκτές για τους τζαμπατζήδες /

Έρχονται οι online ελεγκτές για τους τζαμπατζήδες



Στις 4 Απριλίου θα κάνει την “παρθενική” της εμφάνιση η ειδική ένστολη ομάδα των “Ελεγκτών ΟΑΣΑ”, οι οποίοι θα φορούν μπλε T-shirts και ειδικό σήμα, θα είναι εφοδιασμένοι με laptop και θα είναι επιφορτισμένοι με τον εντοπισμό και τη σύλληψη των “τζαμπατζήδων” στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.



Η ομάδα θα ξεκινήσει τους ελέγχους από τους δρόμους της Αθήνας, ενώ τα μέλη της δε θα μπορούν να συλλαμβάνουν τους παραβάτες, αλλά θα χρειάζονται τη συμβολή της Αστυνομίας.

Προς το παρόν θα βεβαιώνουν τις παραβάσεις και θα επιβάλλουν πρόστιμο - περίπου 20πλάσιο της τιμής του εισιτηρίου, για το οποίο θα ενημερώνεται απευθείας η Εφορία μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

“Στόχος τους είναι η πρόληψη και ο έλεγχος”, δήλωσε στο “Βήμα” (29/03) ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Χ. Τσιόκας, ο οποίος αποκάλυψε ότι το υπουργείο έχει συνάψει συμφωνίες συνεργασίας των ελεγκτών αυτών με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία.

“Χάνουμε 6 εκατ. ευρώ τον χρόνο από τους τζαμπατζήδες, δεν μπορεί να συνεχισθεί άλλο αυτή η κατάσταση. Η παραβατικότητα είναι μεγάλη, χάνει λεφτά το Δημόσιο. Με τους ελεγκτές θα περιορίσουμε έως το τέλος του χρόνου τη ζημιά κατά 10%”, υπογράμμισε ο κ. Τσιόκας.

Σε πρώτη φάση θα βγουν στους δρόμους 150 ελεγκτές και ως το τέλος του έτους θα αυξηθούν σε 250. Θα έχουν προϊστάμενο και μόνο σε αυτόν θα αναφέρονται.

Την ίδια ημέρα (4 Απριλίου) προκηρύσσεται και ο διαγωνισμός για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και το υπουργείο προσδοκά περαιτέρω μείωση του αριθμού των πολιτών που αρνείται να επικυρώνει εισιτήριο.

Επιπλέον, όπως αποκάλυψε ο κ. Τσιόκας, οι κατασκευαστικές εταιρείες που εκμεταλλεύονται τα διόδια, άρχισαν να αποστέλλουν στο υπουργείο τους παραβάτες, απαιτώντας να πληρώνουν πρόστιμο το 20πλάσιο της τιμής του διοδίου, κάνοντας χρήση του δικαιώματος που τους αναγνώρισε η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, για λήψη και χρήση των φωτογραφιών των οχημάτων, εκείνων που διέρχονται από τους σταθμούς, χωρίς να πληρώσουν το αντίτιμο. ΠΗΓΗ :cosmo.gr Link:[http://www.cosmo.gr/Finance/Hellas/316368.html]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |