ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Δήλωση Τζέϊμς Σταυρίδη:Το ΝΑΤΟ ,τώρα,αναλαμβάνει τα πάντα στη Λιβύη. /

Δήλωση Τζέϊμς Σταυρίδη:Το ΝΑΤΟ ,τώρα,αναλαμβάνει τα πάντα στη Λιβύη.



"Το ΝΑΤΟ είναι παντού". Ο διοικητής των ΝΑΤΟϊκών Δυνάμεων Ευρώπης ναύαρχος Τζέϊμς Σταυρίδης με μήνυμά του μέσω twitter, δήλωσε αργά το βράδυ ότι "το ΝΑΤΟ είναι τώρα επιφορτισμένο με όλες τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λιβύη. Ανθρωπιστικές,εμπάργκο όπλων,no-fly zone και προστασία των αμάχων".



Τα μηνύματα του Τζέϊμς Σταυρίδη στο twitter ενημερώνουν για τις αποφάσεις του ακόμη και για τη διοίκηση των επιχειρήσεων. Ας παίρνουν κάποια μαθήματα στο ΥΕΘΑ.



Ο ελληνοαμερικανός ναύαρχος είναι στην κορυφή της πυραμίδας διοίκησης αυτών των επιχειρήσεων που αναμένεται να διαρκέσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τις επιχειρήσεις στη Λιβύη που έχουν να κάνουν με τον ναυτικό και αεροπορικό αποκλεισμό,αλλά και με την "προστασία των αμάχων" θα τις διευθύνουν, ο αμερικανός διοικητής στη Νάπολι και ο Καναδός στρατηγός Σαρλ Μπουσάρ,κατόπιν διαταγής Σταυρίδη.Την επιχείρηση για το εμπάργκο όπλων ,στην οποία συμμετέχει και η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ του Στόλου μας θα την "τρέξει" ιταλός ναύαρχος.

Το στρατηγείο της Σμύρνης είναι κάτω απ΄ αυτό το σχήμα διοίκησης και τα όσα επιδίωξαν να παρουσιάσουν στην τουρκική κοινή γνώμη Ερντογάν και Νταβούτογλου,αποδεικνύονται "παραμύθια της Χαλιμάς". Η τουρκική κυβέρνηση είχε επιχειρήσει -και τα κατάφερε- να δημιουργήσει ούτε λίγο,ούτε πολύ την εντύπωση ότι …θα διοικήσει τα πάντα στην Λιβύη.

Η στρατιωτική μηχανή του ΝΑΤΟ, έχει αρχίσει να ανεβάζει στροφές τα τελευταία 24ωρα. Μαχητικά αεροσκάφη ετοιμάζονται να μετασταθμεύσουν σε βάσεις της Ιταλίας και της Ελλάδας,για να ξεκινήσουν μπαράζ επιθέσεων στη Λιβύη.

Σύμφωνα με όσα διαρρέουν από το ΥΕΘΑ ,τα αιτήματα για μετασταθμεύσεις -κυρίως αμερικανικών- αεροσκαφών είναι τόσα πολλά που θεωρείται βέβαιο ότι η Αθήνα θα παραχωρήσει τουλάχιστον ακόμη δύο -Τανάγρα,Καστέλι- αεροπορικές βάσεις.ΠΗΓΗ: onalert.gr Link:[http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=4445]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |