ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Ήταν ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή μας /

Ήταν ο μόνος τρόπος να ακουστεί η φωνή μας



Διακόσιοι από τους μετανάστες- απεργούς πείνας της Αθήνας έφτασαν τα ξημερώματα στο λιμάνι της Σούδας, επιστρέφοντας στην Κρήτη έπειτα από 44 ημέρες απεργίας πείνας. Χειροκροτήματα, συνθήματα και πανό κυριάρχησνα στην υποδοχή που τους επιφύλαξαν περίπου πενήντα άτομα στο λιμάνι.

«Άφησαν και μια παρακαταθήκη αγώνα ήθους και αξιοπρέπειας πετυχαίνοντας την πρώτη μεγάλη κεντρική νίκη στον καιρό του μνημονίου», δήλωσε για τους μετανάστες ο Μάρκος Χατζησάββας από το φόρουμ μεταναστών Κρήτης.

«Εργάζομαι στην Ελλάδα 8 χρόνια. Αποφασίσαμε να κάνουμε απεργία γιατί πιστεύαμε ότι ήταν ο μόνος τρόπος για να ακουστεί η φωνή μας. Τα καταφέραμε να ζούμε από την κατάσταση παρανομίας στη νομιμοποίηση. Είμαστε ικανοποιημένοι από την απόφαση της κυβέρνησης. Περάσαμε δύσκολα όλα αυτές τις ημέρες, αλλά όλοι είχαμε πάρει απόφαση να το παλέψουμε ως το τέλος», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο οικονομικός μετανάστης Χαζέ Καντουά από το Μαρόκο.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr Link:[http://www.newsbeast.gr/society/arthro/139474/itan-o-monos-tropos-na-akoustei-i-foni-mas/]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |