ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Έχουμε δρόμο, είναι σκληρή η διαπραγμάτευση /

Έχουμε δρόμο, είναι σκληρή η διαπραγμάτευση



"Η διαπραγμάτευση συνεχίζεται, δεν έχει κλείσει και είναι και δύσκολη και σκληρή" , επεσήμανε ο πρωθυπουργός κ. Γ Παπανδρέου εξερχόμενος του Μεγάρου των Ιλισίων στο Παρίσι.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Σαρκοζί διήρκησε 55 λεπτά και συμφωνά με όσα δήλωσε ο κ, Παπανδρέου εστιάστηκε στο θέμα της Λιβύης και στην οικονομία ενόψει της συνεδρίασης των ηγετών της ευρωζώνης αύριο.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για πολύ κρίσιμη διαπραγμάτευση, ενώ υποστήριξε ότι σε πάρα πολλά θέματα, η προσέγγιση της Αθήνας και των Παρισίων είναι κοινή.

Ο κ. Παπανδρέου δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το γαλλικό λαό, τον Νικολά Σαρκοζι και την κυβέρνηση του για τη στήριξη που έχει προσφέρει στην Ελλάδα αλλά και επειδή αναγνωρίζουν όπως είπε ο πρωθυπουργός τις προσπάθειες και τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σε ότι αφορά στις εξελίξεις στη Λιβύη, έπειτα από την σημερινή αναγνώριση της Λιβυκής αντιπολίτευσης από την γαλλική προεδρία, ο κ Παπανδρέου σημείωσε ότι Αθήνα και Παρίσι έχουν κοινή προσέγγιση στο θέμα των επαναστατικών αλλαγών.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι το ζητούμενο είναι "τι μπορεί να κάνει η Ε.Ε. απέναντι στη βία που βλέπουμε στην Β. Αφρική και την ανάγκη μετάβασης στην δημοκρατία".

Στην συνάντηση του με τον κ. Σαρκοζί, τον πρωθυπουργό συνόδευαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ραγκούσης και ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πεταλωτής, ενώ από την Γαλλική πλευρά ήταν παρούσα η υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ. ΠΗΓΗ: protothema.gr Link:[]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |