ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Burger Project: Όσο πιο κοντά πας στη φύση, συνειδητοποιείς την κενότητα των υπολοίπων /

Burger Project: Όσο πιο κοντά πας στη φύση, συνειδητοποιείς την κενότητα των υπολοίπων



Είναι εκκεντρικοί, ευρηματικοί, δημιουργικοί, για πολλούς προκλητικοί, μα πάνω από όλα εξαιρετικοί μουσικοί. Οι Burger Project επιλέγουν ένα ξεχωριστό concept για την εμφάνισή τους και ανεβαίνουν, το Σάββατο 12 Μαρτίου, στη σκηνή του Fuzz, για μια συναυλία- μουσική παράσταση.
Οι General ConZou, Al the X-King, Cosmic Communist και Mosch Holiday θα έχουν στο οπλοστάσιο τους αναπάντεχες διασκευές απ’ όλο το φάσμα της σύγχρονης μουσικής, από το swing ως το punk και από τη disco ως την country, από τον Alice Cooper, τους Queen και τους Ramones μέχρι τον Prince, τον Johnny Cash και τον Τσιτσάνη, για να ξεσηκώσουν το κοινό σε ένα ξέφρενο party.
Ο Al the X-King, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή με τα υπόλοιπα μέλη των Burger Project, μίλησε στο click@Life για την εκκεντρική τους μπάντα, τις ενδυματολογικές τους προτιμήσεις, τον ρόλο των χρημάτων αλλά και τις μουσικές τους επιλογές.
Πείτε μου μια ιστορία για την πρώτη σας συνάντηση.
Ένα όμορφο απριλιάτικο κυριακάτικο μεσημέρι, Σόλωνος και Σίνα, στρίβω το τιμόνι κι απαλά πατώ το φρένο. Σταματώ εκεί κοντά στη Νομική όταν ένας μετανάστης έρχεται να μου πουλήσει χαρτομάντιλα. «Δεν θέλω» του λέω. «Ναι, αλλά παίζω καλή κιθάρα» είπε αυτός και φτιάξαμε τη μπάντα.
Πώς ξεκινήσατε να διασκευάζετε τραγούδια;
Αρχικά τα διασκευάζαμε γιατί δεν μπορούσαμε να τα παίξουμε ίδια. Άλλωστε, είναι πιο εύκολο να πάρεις κάτι απ’ τα μπετά (εφόσον έχουν πέσει σωστά) και να τη σουλουπώσεις την οικοδομή στα μέτρα σου. Αν πρέπει να σκάψεις για να ρίξεις και τα θεμέλια, ποιος ξέρει τι μπορείς να βρεις… άσε, δεν είμαστε για ψυχοθεραπείες τώρα.
Από πού προκύπτουν τα ονόματά σας;


Είμαστε incognito, το συμβόλαιό μας απαγορεύει ρητώς και δια ροπάλου την δημοσίευση οποιασδήποτε πληροφορίας που μπορεί να δημιουργήσει υπόνοιες για την πραγματική μας Ορθόδοξη ταυτότητα.
Ποια είναι η αγαπημένη σας διασκευή;
Όλα μας τα παιδιά τα αγαπάμε εξίσου, προσωπικά έχω μια αδυναμία στο «Bed Of Nails».
Υπάρχει κάποιο τραγούδι που θα θέλατε πολύ να διασκευάσετε και δεν το έχετε κάνει ακόμα;
Το «Easy Lover» του Phil Collins. Βαθειά νερά…
Πώς διασκευάζετε ένα κομμάτι;
H μαγειρική φέρνει πολύ μ’ αυτό που κάνουμε… Συνταγή συγκεκριμένη δεν θα βρεις, εκτός από κάτι τερτίπια με κάποιους βασικούς κανόνες που όμως, καταρρίπτονται κι αυτοί. Κυρίαρχο μέλημα πάντως, είναι η αποδόμηση, η πρόσθαφαίρεση δευτερευόντων μερών, η αλλοίωση στίχων και μετάλλαξη μελωδιών, πειράγματα στην αρμονία, η μεταγλώττιση, μεταφύτευση και εντέλει, η αποδιοργάνωση του ακροατή.
Υπάρχει κάποιο concept στις εμφανίσεις σας;
Οι τάσεις της μόδας μας απασχολούν πάντοτε, ιδιαίτερα τώρα με την αναμπουμπούλα στον αραβικό κόσμο.
Η αμφίεση επί σκηνής από τι εμπνέεται; Υπάρχει κάποιο σενάριο στο μυαλό του καθενός πριν από κάθε εμφάνιση;
Τα ρούχα είναι κάτι extra για να μην βαριόμαστε και να υπάρχει suspense. Ένα είδος παιχνιδιού ανάμεσά μας. Σενάριο γράφουμε κυρίως σε πιο οργανωμένες και ιδιαίτερες φάσεις, που θέλουμε να πούμε κάτι συμβολικά.



Πώς προέκυψε το όνομά του συγκροτήματος; Τι σημαίνει για εσάς;
O στρατηγός ConZou ροχαλίζει και παραμιλά όταν κοιμάται. Κάποιο βράδυ μαγνητοφωνήσαμε την ώρα του ύπνου του για να πεισθεί πόσο ενοχλητικός είναι και ότι όχι, δεν είμαστε υπερβολικοί. Παίζοντας την κασέτα ανάποδα, ακούσαμε έκπληκτοι – ήταν ξεκάθαρο – το εξής: Και το όνομα αυτών…Burger project…όνομα…Burger project….prrrojeeeccct
Γιατί δεν εμφανίζεστε αρκετά συχνά σε μεγάλες μουσικές σκηνές, όπως τώρα στο Fuzz; Ο κόσμος ανταποκρίνεται πάντα στις εμφανίσεις σας.
Μας αρέσουν τα ταξίδια, είμαστε γυρίστρες. Στην Αθήνα κάνουμε πιο επιλεκτικές εμφανίσεις, γιατί καλός ο μαϊντανός, αλλά κουράζει.
Σας εμπνέουν διαφορετικά μουσικά είδη. Τι έχετε στο μυαλό σας σαν στόχο κάθε φορά;
Μας εμπνέει η ωραία μουσική, αυτή δηλαδή που είναι κατάλληλη για την ώρα. Φυσικό είναι να γουστάρουμε πολλά πράγματα σε διαφορετικές φάσεις. Στο μυαλό μας έχουμε πολλούς στόχους, δεν ξέρω ποιόν να πρωτοπώ…Α, βρήκα, αυτόν που του πετάς βελάκια.
Τι συναίσθημα θέλετε να δημιουργήσετε στο κοινό σας;
Band-loyalty.



Με αφορμή τη διασκευή του «Money», τι ρόλο παίζουν τα χρήματα για εσάς;
Τα χρήματα… Αχ τα χρήματα. Πολυτραγουδημένα και πάντα στο επίκεντρο. Είναι γλυκά, δε λέω, για μας όμως σίγουρα δεν αποτελούν κάτι κεντρικό, ουσιαστικό και μαγνητικό. Ειδικά τώρα που περίτρανα αποδεικνύεται ότι το σύστημα καταρρέει, πρέπει να αλλάξουμε προτεραιότητες και τρόπο ζωής. Όσο πιο κοντά στη φύση πας, τόσο συνειδητοποιείς την κενότητα των υπολοίπων.
Σας αρέσει η Αθήνα; Τι αγαπάτε και τι μισείτε στην πόλη;
Πολλά κακά, πολλά καλά. Περιέργως, όλο κακά μου έρχονται στο νου αυτή τη στιγμή. Αλλά την αγαπάμε. Αν όχι, θα την είχαμε κάνει.
Πληροφορίες: Fuzz Club, Πειραιώς 209 & Πατριάρχου Ιωακείμ, Ταύρος, 210 3450817, στις 10 μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν στις 8.30 μ.μ.), είσοδος 15 ευρώ.
ΒΑΛΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ Link:[http://www.clickatlife.gr/story/mousiki/burger-project-oso-pio-konta-pas-sti-fusi-suneiditopoieis-tin-kenotita-ton-upoloipon?id=1942090]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |