ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Η Νόρα του Ίψεν τριγυρνά ανάμεσά μας /

Η Νόρα του Ίψεν τριγυρνά ανάμεσά μας



Για λίγες ακόμη παραστάσεις μέχρι τις 13 Μαρτίου, παρουσιάζεται το έργο «Η Νόρα...μετά» στο θέατρο Τόπος Αλλού, σε σκηνοθεσία του Νίκου Καμτσή. Το έργο βασίζεται στο κλασικό θεατρικό του Ίψεν «Το κουκλόσπιτο», μόνο που εμείς παρακολουθούμε τις περιπέτειες της γνωστής ηρωίδας του στη σύγχρονη εποχή.
Μαθαίνουμε την κατάληξη που είχε η επανάσταση της Νόρας, η οποία με μια γενναία κίνηση χτύπησε τη γροθιά της στο σπασμένο γυαλί της σαθρής κοινωνίας του Χέλμερ, του Κρογκσταντ και του γιατρού Ρανκ. Άλλωστε ο σημερινός άνθρωπος βιώνοντας συνεχείς και διαδοχικές επαναστατικές αποτυχίες, προδοσίες, κοινωνικές και υπαρξιακές απογοητεύσεις δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την Νορα με την ρομαντική διάθεση και την ειδυλλιακή αισιοδοξία άλλων καιρών.
Τώρα η Νορα περιφέρεται κάπου στην απέραντη ερημιά της σύγχρονης κοινωνικής Βαβέλ. Ξυπόλητη σκαρφαλώνει στα κακοτράχαλα ερείπια των ανθρώπινων προσδοκιών. Παραλογισμένη επαναλαμβάνει ξανά και ξανά τις ατάκες της, της σκηνές της, όλο το έργο απ΄ την αρχή...και πάλι απ΄ την αρχή. Στο απέραντο τσίρκο του πολιτισμού μας, παίζει τον ίδιο αδιέξοδο ρόλο της στην ίδια παράσταση.
Μετάφραση, δραματουργική επιμέλεια κειμένου: Νίκος Καμτσής -Έρικ Λάρσον. Σκηνοθεσία : Νίκος Καμτσής. Σκηνικό : Νίκος Καμτσής, Μίκα Πανάγου. Κοστούμια: Μίκα Πανάγου. Μουσική: Χρήστος Ξενάκης. Χορογραφία: Ναταλία Στυλιανού, κούκλες - ομοιώματα – ειδικές κατασκευές : Djordje Petrovic. Παίζουν οι : Μαρλέν Σαίτη, Νίκος Αλεξίου, Πολύκαρπος Πολυκάρπου, Γιώργος Κροντήρης, Γεωργία Μαυρογεώργη.
Πληροφορίες: Θέατρο «Τόπος Αλλού», Κεφαλληνίας 17 και Κυκλάδων, 11361-Αθήνα. τηλ. 210-8656004 και 210-8624392. Link:[http://www.clickatlife.gr/story/theatro/i-nora-tou-ipsen-trigurna-anamesa-mas?id=1941535]
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |