ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Γλυκόπικρη γεύση για τους Έλληνες αθλητές στο Παρίσι /

Γλυκόπικρη γεύση για τους Έλληνες αθλητές στο Παρίσι



Η ελληνική ομάδα στίβου επιστρέφει το μεσημέρι της Καθαράς Δευτέρας στην Αθήνα και στις αποσκευές δεν θα υπάρχει, για μια ακόμη φορά, μετάλλιο (τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου με τη Χρυσοπηγή Δεβετζή).

Παρόλα αυτά, η αποστολή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, που ολοκληρώθηκε την Κυριακή στο Παρίσι, άφησε ελπίδες για το μέλλον.

Ο τεχνικός διευθυντής της ελληνικής ομοσπονδίας στίβου, Δημήτρης Ευαγγελόπουλος, έχει μια γλυκόπικρη γεύση από την απόδοση των αθλητών και αθλητριών της χώρας μας στη διοργάνωση της «Πόλης του Φωτός».

«Σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι. Δεν πετάμε στα σύννεφα όμως, γιατί σε μερικά αγωνίσματα περιμέναμε καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα αποτελείται από νέα παιδιά και ήταν πολύ σημαντική η παρουσία του Χονδροκούκη στη διοργάνωση, που στάθηκε πολύ καλά. Από την άλλη, είχαμε την σταθερότητα του Μπανιώτη σε ψηλά άλματα, ενώ και ο Φιλιππίδης έχει μπει πλέον στην ελίτ του αγωνίσματός του. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις που δεν επιβεβαίωσαν τις επιδόσεις με τις οποίες ήρθαν μέχρι το Παρίσι» είπε ο Ευαγγελόπουλος.

Και συνέχισε: «Δεν είναι αυτοσκοπός μας το μετάλλιο. Σε αυτή τη διοργάνωση κερδίσαμε κάποια παιδιά που θα αποτελέσουν το μέλλον του αθλητισμού. Αποκτούν εμπειρίες. Βλέπουμε μπροστά και αισιοδοξούμε. Το να γυρίσει μια χώρα 10.000.000 στην ελίτ, έτσι όπως είναι τα δεδομένα τώρα, είναι πολύ δύσκολο».

Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε και στις ατυχίες που συνέβησαν σε ορισμένους από τους αθλητές της αποστολής μας: «Από την άλλη είχαμε και αρκετές ατυχίες. Όπως για παράδειγμα η Κοκλώνη, που εάν έφευγε λίγο καλύτερα στην εκκίνηση του ημιτελικού και εάν δεν ήταν άτυχη με την αλλαγή του κανονισμού (αν και είχε τον όγδοο καλύτερο χρόνο, ήταν πέμπτη στην σειρά της και έμεινε εκτός τελικού), την Κυριακή θα διεκδικούσε μετάλλιο στον τελικό των 60 μέτρων. Ο Τσάτουμας είχε σημειώσει φέτος τα 8,21 μ. και είχε δείξει μια σταθερότητα στα μίτινγκ στο εξωτερικό. Και θέλουμε οι Έλληνες αθλητές να βγαίνουν στο εξωτερικό, για να ζουν το συναγωνισμό με αθλητές κορυφαίου επιπέδου. Ο Τσάτουμας είχε διάστρεμμα και έκανε αγώνα δρόμου για να προλάβει να είναι στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για δύο εβδομάδες δεν έκανε προπονήσεις. Στον προκριματικό ουσιαστικά έκανε ενάμιση άλμα και έμεινε για επτά πόντους εκτός τελικού. Δεν τον θεωρώ αποτυχημένο. Θα μπορούσε να μείνει στην Αθήνα και να μείνουμε όλοι εμείς στο γεγονός ότι φέτος ήταν ο κορυφαίος στον κόσμο. Όμως αυτός το πάλεψε για να είναι εδώ». ΠΗΓΗ: protothema.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |