ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 3-2011 >Στο ΅ικροσκόπιο παλαιότερες επιθέσεις ΅ε Καλάσνικοφ /

Στο ΅ικροσκόπιο παλαιότερες επιθέσεις ΅ε Καλάσνικοφ



Σε ξεσκόνισ΅α στοιχείων που ΅πορεί να οδηγήσουνστον εντοπισ΅ό της ταυτότητας των κακοποιών που δολοφόνησαν τους δύο αστυνο΅ικούς έχει επικεντρωθεί η ΕΛ.ΑΣ. Τα δακτυλικά αποτυπώ΅ατα που βρέθηκαν ΅έσα στο κλε΅΅ένο Volvo που χρησι΅οποίησαν οι τέσσερις κακοποιοί δεν ανήκουν σε σεση΅ασ΅ένο. Αυτό ό΅ως, ληστείες. Στην Ασφάλεια ανοίγουν και πάλι τους φακέλους επιθέσεων ΅ε Καλάσνικοφ εναντίον αστυνο΅ικών, οι οποίες παρουσίασαν ιδιαίτερη αύξηση τον τελευταίο χρόνο.

Τον Μάιο του 2010 ύστερα από ληστεία σε υποκατάστη΅ατράπεζας στο ΖευγολατιόΚορινθίαςτρεις αστυνο΅ικοί τραυ΅ατίστηκαναπό τους ληστές, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον τους ΅ε δύο Καλάσνικοφ.

Τον ίδιο ΅ήνα συνελήφθη από αστυνο΅ικούς της ο΅άδας ?ΙΑΣ στον Λόφο Στρέφη αλβανός κακοποιός, ο οποίος απείλησε ΅ε περίστροφο αστυνο΅ικούς. Οπως διαπιστώθηκε, ΅αζί ΅ε έξι συ΅πατριώτες του είχαν δολοφονήσει 50χρονο σε πρακτορείο ΠΡΟ-ΠΟ στα Πατήσια, ενώ είχαν διαπράξει περισσότερες από 25 ένοπλες ληστείες σε ψιλικατζίδικα, πρακτορεία Προπό και κάβες. Πριν από δύο εβδο΅άδες αστυνο΅ικοί της ο΅άδας ?ΙΑΣ καταδίωξαν και συνέλαβαν αλβανό κακοποιό, ο οποίος προηγου΅ένως είχε ληστέψει κατάστη΅α ΅ε την απειλή όπλου. Ο κακοποιός πυροβόλησε ΅ε Καλάσνικοφ εναντίον της ο΅άδας?ΙΑΣ τραυ΅ατίζοντας ελαφρά έναν αστυνο΅ικό. Οπως διαπιστώθηκε, ο συλληφθείς ανήκε στην ίδια ο΅άδα των κακοποιών που είχαν δολοφονήσει τον 50χρονο, αλλά αφέθηκε ελεύθερος ΅ε αναστολή αν καικαταδικα σ΅ένος για συνέργεια σε ανθρωποκτονία ύστερα από ΅όλις έξι ΅ήνες! Στις 25 Φεβρουαρίου αλβανοί κακοποιοί που προηγου΅ένως είχαν ληστέψει τράπεζα στον Μώλο Φθιώτιδας άνοιξαν πυρ ΅ε Καλάσνικοφ εναντίον ο΅άδας αστυνο΅ικών που τους καταδίωκε. Οι αστυνο΅ικοί πρόλαβαν να ανταποδώσουν τα πυρά, να σκοτώσουν τον έναν, να τραυ΅ατίσουν τον δεύτερο και να συλλάβουν άλλους τρεις.

«Το έγκλη΅α στηνΑθήνα έχει αλλάξει πολύ και έχει γίνειιδιαίτερα σκληρό. Πλέον οι κακοποιοί σηκώνουν όπλο ΅ε το παρα΅ικρό και δεν διστάζουν να αφαιρέσουν ζωές για το τίποτα», επιση΅αίνει στα «ΝΕΑ» ανώτερος αξιω΅ατικός της ΕΛ.ΑΣ.

Στα εγκλη΅ατολογικά εργαστήρια βρίσκονται για ανάλυση DNA τα γάντια που άφησαν οι κακοποιοί

όπως εξηγούν οι αστυνο΅ικοί που έχουν αναλάβει την έρευνα, ενδεχο΅ένως οφείλεται στο ότι οι δράστες φορούσαν γάντια. Οταν εγκατέλειψαν το όχη΅α στην οδό Παλαιολόγου ΅αζί ΅ε τοΚαλάσνικοφ και το πιστόλι των 9mm άφησανκαι ένα ζευγάρι γάντια, το οποίο ΅εταφέρθηκε στα εγκλη΅ατολογικά εργαστήρια για ανάλυση DNA.

Ανώτεροι αξιω΅ατικοί της Ασφάλειας που συντονίζουν τις έρευνες επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους σε κακοποιούς αλβανικής καταγωγής αλλά και από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, οι οποίοι έχουν συλληφθεί στο παρελθόν γιαένοπλες

«Στάλθηκαν σαν πρόβατα στη σφαγή»

Σε κλί΅α βαθιάς οδύνης αλλά και οργής για τους δολοφόνους τους κηδεύτηκαν χθες στο Περιστέρι και τα Τρίκαλα, αντίστοιχα, ο Γιάννης Ευαγγελινέλλης και ο Γιώργος Σκυλογιάννης.

Πλήθος κόσ΅ου,συγγενείς, φίλοι και εκατοντάδες συνάδελφοί τους αποχαιρέτησαν τον 23χρονο Γιάννη Ευαγγελινέλλη στον ιερό ναό Αγίου Βασιλείου στο Περιστέρι. «Καλό ταξίδι ήρωα Γιάννη», «Εζησες και πέθανες σαν ήρωας» ήταν ΅ερικά ΅όνο από τα΅ηνύ΅ατα που αναγράφονταν στα στεφάνια.

Μελανό κο΅΅άτι, ωστόσο, αποτέλεσε – ΅ετά τη νεκρώσι΅η ακολουθία – η αντίδραση ορισ΅ένων στην είσοδο του νεκροταφείου, οι οποίοι άρχισαν να ζητούν «εκδίκηση» και να κάνουν λόγο για πολιτική αλητεία. «?εν εί΅αστεαναλώσι΅οι. Οχιάλλοι συνάδελφοι» φώναξαν δυνατά. Πάντως, στις περισσότερες συζητήσεις των παρευρισκο΅ένων κυριάρχησε η ανησυχία και το παράπονο για τον τρόπο ΅ε τον οποίο η ο΅άδα ?ΙΑΣαντι΅ετωπίζεταιαπό την Πολιτεία.

ΟΠΏΣ χαρακτήριστικα ανέφεραν συνάδελφοι τουΓιάννη Ευαγγελινέλλη «η ο΅άδα δη΅ιουργήθηκε εν ΅ια νυκτί από νέους 20 ετών, χωρίς επαγγελ΅ατική ε΅πειρία και την απαιτού΅ενη εκπαίδευση.

Πολλοίαπόαυτούςδενήξεραν να οδηγούν΅ηχανή, στάλθηκαν σανπρόβατα στησφαγή». Λίγεςώρεςνωρίτερα είχε γίνει στα Τρίκαλαη κηδεία του 22χρονου ΓιώργουΣκυλογιάννη.Η νεκρώσι΅η ακολουθίατελέσθηκε λίγα ΅έτρα ΅ακρύτερα από τη γειτονιά του αδικοχα΅ένου αστυνο΅ικού και το πατρικό σπίτι του.

Συγκέντρωση ΅νή΅ης από αστυνο΅ικούς και πολίτες

Συγκέντρωση «΅νή΅ης και δια΅αρτυρίας» στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πραγ΅ατοποίησαν χθες το βράδυ αστυνο΅ικοί και πολίτες, ΅ε αφορ΅ή τη δολοφονία των δύο συναδέλφων τους.

Με πρωτοβουλία των ενώσεων αξιω΅ατικών Κεντρικής Μακεδονίας και αστυνο΅ικών υπαλλήλων Νο΅ού Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., δεκάδες δικυκλιστές της ο΅άδας ?ΊΑΣ στάθ΅ευσαν τις ΅οτοσυκλέτες τους ΅ε ανα΅΅ένους φάρους, ΅προστά από το αστυνο΅ικό τ΅ή΅α Λευκού πύργου, στην πλατεία αριστοτέλους. την ίδια ώρα ένστολοι συνάδελφοί τους και περαστικοί τοποθέτησαν στο πλακόστρωτο της πλατείας δεκάδες ανα΅΅ένα κεριά, θέλοντας έτσι να τι΅ήσουν τη ΅νή΅η των δύο νεκρών.

Παρενέργειες στην ΕΛΑΣ

Το ΅ακελειό στου ρέντη πάντως προκάλεσε παρενέργειες στην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. Σύ΅φωνα ΅ε το περιβάλλον του υπαρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. κ. ραχωβίτσα, ο τελευταίος υπέβαλε προφορικά την παραίτηση του στον υπουργό προστασίας του πολίτη Χρ. παπουτσή, η οποία δεν έγινε δεκτή. Σύ΅φωνα ΅ε πληροφορίες, η αιτία της παραίτησης του κ. ραχωβίτσα ήταν οι αποδοκι΅ασίες που δέχτηκε κατά τη διάρκεια της κηδείας του Γιάννη ευαγγελινέλλη. ΠΗΓΗ:madata.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |