ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Ας ευχαριστήσουμε… την τρόικα /

Ας ευχαριστήσουμε… την τρόικα



Τους είμαι υπόχρεη. Και στους τρεις. Και τον κ. Ντερούζ και τον κ. Τόμσεν και τον κ. Μασούχ. Και διαφωνώ. Διαφωνώ με όλους, όσοι βγήκαν να κραυγάσουν ότι φέρθηκαν σαν ανθύπατοι, σαν επιτροπεία, σαν κηδεμόνες. Τη δουλειά τους έκαναν οι άνθρωποι. Και την έκαναν καλά. Κατάλαβαν ότι αυτά που είχαν προϋπολογίσει δεν βγαίνουν για να πάρουν τα λεφτά τους πίσω και πέρασαν στο επόμενο στάδιο. Και το κατάλαβαν σχετικά νωρίς.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να μην είναι οικονομολόγοι τzιμάνια, αλλά κοινό νου διαθέτουν. Ο κοινός νους λοιπόν τους οδήγησε στο συμπέρασμα, ότι με περικοπές άθλιων μισθών και ακόμα αθλιότερων συντάξεων, λεφτά δεν μπαίνουν στα ταμεία τους. Ότι όσες περικοπές κι αν κάνουν τα υπουργεία και οι δημόσιοι οργανισμοί, το αποτέλεσμα είναι στα όρια του μηδενικού για ένα χρέος μερικών –πολλών- δισ.

Κατάλαβαν, και είναι προς τιμήν τους, ότι από την αύξηση του ΦΠΑ κερδίζεις κάτι ψιλά άντε για ένα- δύο τρίμηνα, αλλά μετά τέρμα. Κατάλαβαν, ναι κατάλαβαν και μπράβο τους, ότι τους έστειλαν σε μια χώρα με πληθυσμό εκεί γύρω στα 10 εκατ. -επομένως ακόμα κι αν βάλει κανείς καθημερινό κεφαλικό φόρο το χρέος δεν βγαίνει. Τα λεφτουδάκια τους δύσκολα θα τα πάρουν πίσω.

Σκέφτηκαν, λοιπόν, το… αυτονόητο. Τι άλλο μένει; Πωλητήρια. Τι έκανε δηλαδή ο πατέρας σας για να σπουδάσει εσάς, που φωνάζετε; Πούλησε κάνα δυο κτηματάκια και έτσι γίνατε άνθρωποι στην Αθήνα. Θα μου πείτε ότι ο πατέρας σας, που ήταν μπακάλης, πούλησε τα κτηματάκια, αλλά κράτησε το μπακάλικο που του έδινε τα προς το ζην, γι’ αυτό ζει και βασιλεύει ακόμα. Σωστά, γιατί ο πατέρας σας, ήταν μπακάλης και ως μπακάλης πολύ καλός οικονομολόγος. Το να στρεφόμαστε τώρα εμείς στους κυρίους της τρόικα και να απαιτούμε να γίνουν μπακάληδες, είναι αν μη τι άλλο υπερβολή. Τέλος πάντων…

Εγώ άλλο ήθελα να γράψω. Το λέω και στον τίτλο. Ήθελα λοιπόν να ευχαριστήσω τους κυριούληδες της τρόικα γιατί επιτέλους άκουσα από κάπου την αλήθεια. Την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Στεγνή. Αν αυτοί οι κυριούληδες μέσα στην αφέλεια τους δεν έβγαιναν να πουν ότι θα πουληθεί ελληνική περιουσία ύψους 50 δισ. δεν θα το μάθαινα ποτέ.

Σήμερα αύριο θα έβγαινε ο κ. Παπακωνσταντίνου θα ανακοίνωνε την σύσταση μιας εταιρείας αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας και οι περισσότεροι θα χειροκροτούσαμε τώρα για την… αξιοποίηση. Αν αυτοί οι κυριούληδες μέσα στην άγνοια και την περιορισμένη εμπειρία τους, δεν ομολογούσαν την αποτυχία των μέτρων που μέχρι τώρα επέβαλαν, δεν θα μάθαινα ποτέ την αλήθεια για τα τζάμπα μέτρα.

Αν αυτοί οι κυριούληδες, μέσα στην κρίση μεγαλείου που τους διακατέχει, δεν έλεγαν την αλήθεια, θα έτρεφα ακόμα την ελπίδα ότι η χώρα είναι ανεξάρτητη δημοκρατία.

Μια απορία έχω μόνο. Αν είναι να πουλήσουμε για να σωθούμε, γιατί δεν το κάναμε εξ αρχής και αναγκαζόμαστε τώρα να πληρώνουμε διαμέρισμα με θέα Ακρόπολη και αυτόνομη θέρμανση στους κυριούληδες; Ένας δεν βρέθηκε από την κυβέρνηση με πατέρα μπακάλη να του πει τι κάνουμε σ’ αυτές τις περιπτώσεις; Να του πει ότι ξεπουλάμε τα κτηματάκια αλλά κρατάμε το μπακάλικο αν θέλουμε να επιβιώσουμε…

Από την aixmi.grΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |