ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Βουβές… οι αναγγελίες για τυφλούς /

Βουβές… οι αναγγελίες για τυφλούς



Νιώθουν πως είναι στο περιθώριο και όχι άδικα, αφού ακόμα και για να κάνουν μια απλή διαδρομή με το λεωφορείο ανεβαίνουν ολόκληρο Γολγοθά. Ο λόγος για τα άτομα με προβλήματα όρασης που με τη βουβή… ηχητική αναγγελία στα λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ χάνουν τη στάση που θέλουν να κατέβουν με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται συνεχώς.
Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με προβλήματα όρασης με το Αστικό ΚΤΕΛ είναι τεράστιο. Στα περισσότερα λεωφορεία υπάρχει σύστημα ηχητικής αναγγελίας των στάσεων για να μπορούν να ξέρουν όσοι έχουν πρόβλημα όρασης το πού θα σταματήσουν.
Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν, το σύστημα δεν το λειτουργούν στα λεωφορεία, ενώ ο κ. Θεοδωρόπουλος που αντιμετωπίζει ο ίδιος πρόβλημα όρασης σημειώνει πως «έχω ρωτήσει τους οδηγούς γιατί δεν τα λειτουργούν ή γιατί τα έχουν χαμηλωμένα και μου απαντάνε ότι ο θόρυβος ενοχλεί τους επιβάτες αλλά και τους ίδιους».
Έτσι για να μην ενοχλούνται οι οδηγοί και μερικοί μάλλον ασυνείδητοι, από την στιγμή που δημιουργούν πρόβλημα για ένα ζήτημα που για μια μερίδα ανθρώπων αποτελεί αναγκαιότητα, τα άτομα με προβλήματα όρασης πολλές φορές κάνουν άσκοπες διαδρομές και χάνουν την στάση τους ή κατεβαίνουν σε λάθος.
Την ίδια στιγμή σε συνάντηση που είχε ο κ. Θεοδωρόπουλος με τον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ Τρύφωνα Πλαστάρα ο δεύτερος δεσμεύτηκε πως θα ψάξει το ζήτημα και θα προσπαθήσει να το λύσει, ωστόσο «δεν με διαβεβαίωσε για κάτι χειροπιαστό. Και πώς θα ελέγχει ποιος οδηγός το χαμηλώνει και ποιος όχι; Μπορεί να του πούνε ναι και την ώρα που κάνουν το δρομολόγιο να το χαμηλώνουν», τονίζει ο κ. Θεοδωρόπουλος.
Προφάσεις εν αμαρτίαις
Εν τω μεταξύ στο αίτημα να μπει σύστημα τηλεματικής, αναγγελία του λεωφορείου που φτάνει στην στάση, στις στάσεις των λεωφορείων των Αστικού ΚΤΕΛ ο κ. Πλαστάρας είπε όχι, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι θα ενοχλούνται οι καταστηματάρχες!
«Το σύστημα αυτό λειτουργεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις. Εκεί δεν έχει καταστήματα;», αναρωτήθηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος και πρόσθεσε πως «άλλωστε αυτό δεν ακούγεται πιο μακριά από τη στάση. Και θέλετε να μου πείτε ότι τους καταστηματάρχες δεν τους ενοχλεί ο θόρυβος, ας πούμε από τα αυτοκίνητα, αλλά ο θόρυβος από την αναγγελία του λεωφορείου; Αυτό δεν θα το πίστευε ούτε μικρό παιδί». ΠΗΓΗ:taxydromos.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |