ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 2-2011 >Πρώτη δικαίωση μετά το λίφτινγκ του Άρη /

Πρώτη δικαίωση μετά το λίφτινγκ του Άρη



Και να φανταστείτε πως ορισμένοι σκέφτηκαν πως ο Άρης μπορεί να κινδυνεύσει. Αυτή δηλαδή η ομάδα που φέτος περισσότερο από ποτέ πραγματοποιεί βήματα προόδου. Το 1-2 μέσα στο ΟΑΚΑ επί της ΑΕΚ έδειξε εν τέλει πως γίνεται δουλειά στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Κι αυτή είναι μια πρώτη δικαίωση για τις αλλαγές που ταρακούνησαν το οικοδόμημα, αλλά δεν έφεραν την καταστροφή. Ο Γιάννης Νάτου σχολιάζει...



Σχετικά links
ΑΕΚ - Άρης 1-2 (videos)
Οταν ο Αρης νικάει την ΑΕΚ στην Αθήνα (video)
Χιμένεθ: "Δεν υπάρχει ΑΕΚ χωρίς Δέλλα και Λυμπερόπουλο"
Νέτο: "Ρισκάρουμε πιο πολύ με τον Μιχαλήτσο"
Μιχαλήτσος: "Ξεπλύναμε τη ντροπή για το 4-0 του πρώτου γύρου"
Επί της ουσίας, τον αγώνα τον κέρδισε ο Γιάννης Μιχαλήτσος. Οι αλλαγές που επέφερε στο σχήμα και τον τρόπο λειτουργίας της αρχικής ενδεκάδας, το ρίσκο με τη χρησιμοποίηση νέων παικτών σε ένα ντέρμπι κι απέναντι σε μια ομάδα απέναντι στην οποία σπάνια ανταποκρίνεται επιτυχώς ο Άρης, αποδείχτηκαν καταλυτικές.

Κι όμως, όλα όσα ευαγγελίστηκε ο Έλληνας κόουτς, αυτός ο καμικάζι του Άρη κατά δήλωσή του, ξανάκαναν όμορφο το παιχνίδι των «κίτρινων» που φόρεσαν κόκκινα χτες και μπέρδεψαν την πεντάχρονη κόρη μου. Θα ήταν ουτοπικό να προσπαθήσει ο Άρης να εφαρμόσει παιχνίδι κυριαρχίας στην έδρα της ΑΕΚ, είναι όμως, κάτι διαφορετικό να ταμπουρωθεί μια ομάδα στην εστία της περιμένοντας το μοιραίο κι άλλο να παίξει κλειστά και να χτυπήσει στην αντεπίθεση, βασιζόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα που έχει απέναντι στον αντίπαλο.

Ποιά είναι αυτά; Ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν μπάλα, ταχείς στα άκρα και με διαρκή κίνηση, αυτοί έκαναν τη ζημιά. Άλλα όμως ήταν τα στοιχεία που έκριναν τον αγώνα. Η χρησιμοποίηση του Κόκε στην κορυφή της επίθεσης, αποκάλυψε έναν Άρη από τα παλιά και ωστόσο, καινούργιο. Ο Ισπανός λόγω συνθηκών, αναγκάστηκε τα τελευταία χρόνια να γυρίσει πιο πίσω και ως περιφερειακός επιθετικός να κάνει παιχνίδι. Ο λόγος; Είναι αυτός που ξέρει το ποιοτικότερο ποδόσφαιρο στον Άρη. Επί της ουσίας, όμως, καταστρεφόταν η ποδοσφαιρική ιδιοσυγκρασία του, σαν γκολτζή τον γνωρίσαμε, όχι δεκάρι. Ο Μιχαλήτσος πειραματίστηκε αρκετά αλλά τον έβαλε στην κορυφή, από τη στιγμή που μπήκαν στην ομάδα οι νεοαποκτηθέντες παίκτες. Και δικαιώθηκε, καθώς η συμμετοχή του πέρα από άχαρη, ήταν ιδιαίτερα ουσιαστική σε συγκεκριμένα κομμάτια του αγώνα.

Από την άλλη, υπήρξε ο Ντάρσι Νέτο. Στην πρόσφατη συνέντευξή του στο contra.gr, είχε εξηγήσει στην Άννα Σαλαπάτα πως έχει βρει μια οικογένεια στον Άρη, ότι έχει να δώσει ακόμη πολλά στην ομάδα, αφού είναι ευτυχής για συγκεκριμένους λόγους που αγωνίζεται σ’ αυτήν. Η χρησιμοποίηση του Βραζιλιάνου σε προωθημένη θέση δεν ήταν έμπνευση Μιχαλήτσου, ο Κούπερ το είχε τολμήσει πρώτος όταν δεν είχε άλλη επιλογή. Πλέον, αυτή η κατάσταση, μετά τη φυγή των Χαβίτο και Κάλβο, παγιώθηκε κι ο κατσαρομάλλης Νέτο της έδωσε μια άλλη διάσταση. Τι ζηλευτό εξτρέμ αλήθεια:

Ο Νέτο έχει πολύ καλό πόδι, πάνω απ’ όλα όμως, διαθέτει μάτι μέσα στο γήπεδο και αναπτυγμένη τεχνική, δεν είναι τυχαίο που έχει εξειδικευτεί στις εκτελέσεις φάουλ έξω από την περιοχή, ούτε που κάνει τις καλύτερες σέντρες από θέση μπακ στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα δύο γκολ του θα τα ζήλευαν σούπερ επιθετικοί της Σούπερ Λίγκας, γι’ αυτό κι έχει κάθε δικαίωμα να χαμογελά. Το ίδιο ισχύει και για τον Άρη.

Πέτυχε, πλέον, τη νίκη που χρειαζόταν για να πάρει φόρα. Ναι, οι παίκτες του έβγαλαν εγωισμό, αλλά επειδή αυτό το στοιχείο δεν μπορεί να εμφανίζεται επιλεκτικά, οφείλουν να μην το χάσουν από εδώ και πέρα. Ο Άρης θα μπει στα πλέι οφ, απλά επειδή η εικόνα του συνολικά φέτος συνηγορεί σ’ αυτό το συμπέρασμα. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει κάνει πράγματα φέτος που διαφήμισαν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Δεν είναι δυνατό να κοιτάξει κάποιος τον Άρη με διαφορετικό τρόπο, να τον υποτιμήσει ή να θεωρήσει πως για ένα διάστημα διέγραψε πορεία πυροτεχνήματος. Στο ποδόσφαιρο αυτά δεν γίνονται. Κι αυτή η συνέπεια που αποδεικνύεται πως έχει ο Άρης λειτουργώντας στο ένα επίπεδο παραπάνω από άλλες ελληνικές ομάδες φέτος, είναι η πρώτη δικαίωση της διοίκησης Αθανασιάδη που προχώρησε σε λίφτινγκ στο μέσο της περιόδου. Ας φροντίσει να μην είναι η τελευταία. ΠΗΓΗ :cosmo.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |