ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Έρχεται Ο Πελεκάνος /

Έρχεται Ο Πελεκάνος



Το έργο του Αύγουστου Στρίντμπεργκ «Ο Πελεκάνος» ανεβαίνει στη σκηνή του Bios από τις 7 Φεβρουαρίου και μέχρι τις 29 Μαρτίου.

Στο έργο αυτό ο Στρίντμπεργκ κωδικοποιεί αυτοβιογραφικά μυστικά κι επαναφέρει θέματα που απασχόλησαν την τρίτη κυρίως περίοδο της δραματουργίας του: τον θάνατο, τον έρωτα, τη σεξουαλικότητα, τη ζοφερότητα και την βιαιότητα των οικογενειακών σχέσεων.

Οι ηθοποιοί παίζουν με τις υποκριτικές ισορροπίες καθώς βυθίζονται στον πυρήνα των σχέσεων και εφευρίσκουν αναπαραστατικούς τρόπους προκειμένου να φέρουν στην επιφάνεια τα κωδικοποιημένα μυστικά του κειμένου και να αποκαλύψουν τις προθέσεις των ηρώων ακολουθώντας τις σκέψεις, τις μνήμες και τις εξάρσεις των προσώπων του έργου και του συγγραφέα. Την παράσταση συμπληρώνουν η μουσική και τα video συνδέοντας μαγικά την τεχνολογία με το σώμα του ηθοποιού, το μπαρόκ με το άδειο, τον ρεαλισμό με τη φαντασία.

Συντελεστές της παράστασης:
Μετάφραση: Έρι Κύργια, Σκηνοθεσία: Σύλβια Λιούλιου, Σκηνικά/ Κοστούμια: Άγγελος Μέντης, Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας, Video: Χρήστος Δήμας, Φωτογραφίες: Μαριλένα Βαϊνανίδη, Παίζουν : Λαέρτης Βασιλείου, Μιλτιάδης Φιορέντζης
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:15, στο Bios, στην Πειραιώς 84, 16354 Αθήνα (Τηλ: +302103425335, http://www.bios.gr/). Τιμές εισιτηρίων 15ευρώ, 10ευρώ.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |