ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Έρχεται η τρόικα την Πέμπτη /

Έρχεται η τρόικα την Πέμπτη



Σε λίγες μέρες θα έρθουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της τρόικας για τον τριμηνιαίο έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας ξεκινάει τις επαφές του στο υπουργείο Οικονομικών για να «τσεκάρει» ότι όσα έπρεπε να γίνουν έως τα τέλη Δεκεμβρίου, έχουν υλοποιηθεί.

Αυτή τη φορά, η τρόικα έρχεται με «άγριες» διαθέσεις και έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα προχωρήσει σε αυστηρό έλεγχο της πορείας της ελληνικής οικονομίας.

Στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρεθούν οι μεταρρυθμίσεις και ο βαθμός υλοποίησής τους. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων, οι αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις (με την υπό προϋποθέσεις υπερίσχυση των επιχειρησιακών συμβάσεων έναντι των κλαδικών και την πρακτική εφαρμογή του νόμου), η εξυγίανση των ΔΕΚΟ και ο εξορθολογισμός των οικονομικών της υγείας είναι τα πιο σημαντικά ζητήματα.

Πάντως, τόσο η τρόικα, όσο και το οικονομικό επιτελείο θέλουν να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα, καθώς η ομαλή ολοκλήρωση του τρίτου συνεχόμενου ελέγχου της Ελλάδας θα δείξει ότι το πρόγραμμα που εφαρμόζεται έχει αποτελέσματα, παρά τις περί του αντιθέτου αιτιάσεις που διατυπώνονται από πολλούς.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |