ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Έρευνα του ΣΔΟΕ για τον Καρατζά /

Έρευνα του ΣΔΟΕ για τον Καρατζά



Επί δημαρχίας του κ. Ν. Κακλαμάνη στην Αθήνα, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός κ. Σωτήρης Καρατζάς ήταν ο ισχυρός άνδρας του Δήμου Αθηναίων. «Τον έτρεμαν όλοι» τονίζουν άνθρωποι της πλατείας Κοτζιά.

Το ΣΔΟΕ αναμένεται να την ξεκαθαρίσει συντόμως καθώς δεσμεύτηκε για άμεση διερεύνηση του «πόθεν έσχες» του πιο έμπιστου συνεργάτη του κ. Κακλαμάνη στα δημόσια πόστα της καριέρας του- Ευρωβουλή, υπουργείο Υγείας, Δήμος Αθηναίων. Και θα έχει πολλή δουλειά: ακίνητα στο Κολωνάκι, στην Εύβοια, αλλά και στις Βρυξέλλες, κάμπινγκ στην Ελαφόνησο, ενδιαφέρον για επενδύσεις στο Ντουμπάι, καθώς και στενές σχέσεις με τον κ. Δ.Μελιτσιώτη
, εκδιωχθέντα από τον ΟΠΑΔ για διαχειριστικό σκάνδαλο. Το ΣΔΟΕ λοιπόν καλείται να διαλύσει τις σκιές για παράνομο πλουτισμό, προσπαθώντας σχεδόν το αδύνατο: να βγάλει άκρη με στοιχεία των τελευταίων τριών-τεσσάρων ετών, με φόντο τη σχέση ζωής Καρατζά- Κακλαμάνη, ζωντανή περί τα 20 χρόνια.

Ο κ. Καρατζάς υπήρξε «αόρατος» στο δημοτικό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά κατά την περίοδο θητείας του κ. Κακλαμάνη. Στελέχη από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης δηλώνουν ότι δεν τον έχουν δει ποτέ, παίρνουν όρκο ότι δεν μπορούν να τον αναγνωρίσουν! Μικρός το δέμας και με «φιζίκ» εκπληκτικής ομοιότητας με τον ηθοποιό κ. Ν.Καλογερόπουλο, ο εξ απορρήτων των δημάρχου κατοικοέδρευε σε λιλιπούτειο γραφείο, με μεγάλο παράθυρο και θέα, κρυμμένο κυριολεκτικά σε σημείο που χωροταξικά έμοιαζε περισσότερο με κουίντα θεάτρου παρά με το γραφείο του ισχυρού άνδρα του Δήμου Αθηναίων.

Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο κ. Καρατζάς ήταν πανίσχυρος.

Δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης Κακλαμάνη έκλεβαν χρόνο από τις συνεδριάσεις της Δημαρχιακής Επιτροπής για να ζητήσουν τη γνώμη του «Σωτήρη», μέσω κινητού, σε θέματα κρίσιμης οικονομικής σημασίας για την πόλη. «Τον έτρεμαν όλοι» τονίζουν άνθρωποι της Κοτζιά, «ο μοναδικός που τον αντιμετώπιζε επί ίσοις όροις ήταν ο (σ.σ.: έμπειρος στα αυτοδιοικητικά) κ. Β. Κορομάντζος ».

Την περίοδο σύγκρουσης της δημοτικής αρχής με τον μηχανισμό καθαριότητας, και ενώ ο κ. Κακλαμάνης βρισκόταν σε συνέδριο στην Κυλλήνη, ο «Σωτήρης»... καθάριζε με τους υπαλλήλους που απειλούσαν με κατάληψη του κτιρίου.

Η μείζων αντιπολίτευση, και κυρίως ο κ. Π.Μπέης (σημερινός πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας), είχε μάλιστα προκαλέσει συζήτηση για το γεγονός ότι αντιδήμαρχοι, η Νομική Υπηρεσία του δήμου, ακόμη και ο ίδιος ο δήμαρχος, ενημέρωναν ανελλιπώς τον κ. Καρατζά, κοινοποιώντας του επίσημα έγγραφα τη στιγμή που- όπως έλεγε ο κ. Μπέης- «το οργανόγραμμα του δήμου δεν προέβλεπε καν τη θέση που κατείχε, ως διευθυντής του γραφείου δημάρχου».

Η έρευνα του ΣΔΟΕ βάσει του «πόθεν έσχες» θα εστιάσει τόσο στον ίδιο τον Καρατζά, πλέον συνταξιούχο εκπαιδευτικό, όσο και στα συγγενικά του πρόσωπα, τη σύζυγό του κυρία Παγώνα Τριανταφύλλη και τις δύο κόρες του.

Η κυρία Τριανταφύλλη, γραμματέας επί σειρά ετών του κ. Κακλαμάνη, κατέχει από κοινού με τον αδελφό της κ. Ευ.Τριανταφύλλη (επίσης συνεργάτη του κ. Κακλαμάνη, παλαιόθεν) το 50% κάμπινγκ στην παραλία Σίμου στην Ελαφόνησο, το αγοραστικό τίμημα του οποίου ανήλθε επισήμως σε 1,9 εκατ. ευρώ- αφορμή για να βγει το θέμα στην επιφάνεια στάθηκαν αυθαίρετες κατασκευές για την ανέγερση περίφραξης από μπετόν.

Το όνομά της είχε έλθει στο προσκήνιο την περίοδο που ο κ. Κακλαμάνης διεκδικούσε για πρώτη φορά το αξίωμα του δημάρχου Αθηναίων: ιδιόχειρο σημείωμά της αναφερόταν σε χορηγίες φαρμακευτικών εταιρειών προς τον τότε βουλευτή, στοιχείο το οποίο αναμφίβολα τον έπληξε πολιτικά ως υποψήφιο δήμαρχο, μειώνοντας σημαντικά τα αρχικώς θεαματικά ποσοστά του.

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Το Βήμα», ο κ. Καρατζάς είναι κάτοχος τετραώροφου κτιρίου και καφετέριας στις Βρυξέλλες, αλλά και δύο ακινήτων στο Κολωνάκι, οικίας 172 τ.μ. στη διασταύρωση των οδών Πατριάρχου Ιωακείμ και Ηροδότου, καθώς και β΄ υπογείου κατασκευής 1936.

Διαθέτει επίσης πολυτελή εξοχική κατοικία (οι κακές γλώσσες σχολιάζουν την πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων) στο Μαρμάρι Ευβοίας, στο όνομα του πεθερού του, ενώ η παραφιλολογία τον θέλει να τρέφει έντονο ενδιαφέρον ακόμη και για επενδύσεις στο Ντουμπάι.

«ΜΕ ΧΤΥΠΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ»

Ο κ.Καρατζάς δηλώνει ότι «την όλη ιστορία υποκινούν συμφέροντα εναντίον του κ.Κακλαμάνη» και διαψεύδει όλες τις κατηγορίες. «Βάλλουν ακόμη και εναντίον της κόρης μου,επειδή δούλευε για το ραδιόφωνο του 9,84,ενώ είναι γνωστό ότι δεν αμειβόταν για αυτό»σημειώνει χαρακτηριστικά.

Επιμένει δε ότι για την αγορά του κάμπινγκ έχει ληφθεί δάνειο στο όνομα της εταιρείας, καθώς και ότι τα περισσότερα ακίνητα αγοράστηκαν μετά την πώληση πολυκατοικίας στη Λαμπρινή.

Οι δικηγόροι του κ.Καρατζά,ο Ι.Μαντζουράνηςκαι ο Φ. Κρανιδιώτης,απειλούν με αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση,ενώ έχουν ήδη μεταβιβάσει στον γενικό γραμματέα του ΣΔΟΕ κ.Ι.Καπελέρητο αίτημα του πελάτη τους για έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του,καθώς και των συγγενών του,θέτοντας στη διάθεση της υπηρεσίας αποδείξεις για την κτήση της περιουσίας του, ώστε«το ταχύτερο δυνατόν να λάμψει η αλήθεια».Οπως επισημαίνει ο κ.Κρανιδιώτης«τα ακίνητα των Βρυξελλών έχουν φορολογηθεί σύμφωνα με τη νομοθεσία του Βελγίου ενώ το εξοχικό στο Μαρμάρι έχει κατασκευαστεί από τον πεθερό του κ.Καρατζά,92 ετών σήμερα και ιδιοκτήτη δύο κατασκευαστικών εταιριών». Σημειώνει,πάντως,ότι «δεν γνωρίζω τίποτε ούτε για το ενδιαφέρον Καρατζά στο Ντουμπάι».ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |