ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Στο καλύτερο επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ /

Στο καλύτερο επίπεδο οι σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ



Στις εξαίρετες σχέσεις Ελλάδας - Ισραήλ και στη θετική περιρρέουσα ατμόσφαιρα που επικρατεί σχετικώς στην Ελλάδα, αναφέρθηκε με ικανοποίηση ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν, ο οποίος έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο την Δημοκρατίας.

Ο κ. Παπούλιας από την πλευρά του μίλησε για την προσέγγιση Ελλάδας - Ισραήλ και την πρόοδο που έχει σημειωθεί στις διμερείς σχέσεις, ενώ σημείωσε ότι στον ενεργειακό τομέα μπορεί να υπάρξει επωφελής συνεργασία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε ακόμη ότι «όλοι μιλούν για τον ενεργειακό τομέα», αλλά τόνισε ότι ο ίδιος, καθώς κατάγεται από αγροτική περιοχή (σσ. την Ήπειρο) έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον αγροτικό τομέα, όπου το Ισραήλ, όπως είπε, «έχει μεγάλη πρόοδο στην τεχνολογία, αλλά και στις νέες μεθόδους καλλιέργειας».

Απαντώντας ο κ. Λίμπερμαν επεσήμανε ότι εκπρόσωποι της εβραϊκής κοινότητας στην Αθήνα του μετέφεραν ότι δεν θυμούνται ποτέ στο παρελθόν οι σχέσεις των δύο χωρών να έφτασαν σε τέτοιο υψηλό επίπεδο, ενώ τόνισε και τις καλές σχέσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την εβραϊκή κοινότητα. Σε ό,τι δε αφορά τα αγροτικά θέματα, ο ισραηλινός υπουργός ανέφερε ότι και εκείνον τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα, δήλωσε δε λάτρης του ελαιολάδου της Καλαμάτας.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |