ΝΤΕΤΕΚΤΙΒ ΑΘΗΝΑ >Αθήνα >Αθήνα 1-2011 >Συμφωνεί με το φράχτη στο Έβρο ο Ερντογάν /

Συμφωνεί με το φράχτη στο Έβρο ο Ερντογάν



«Τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα για τον έλεγχο της παράνομης εισόδου μεταναστών από τον Έβρο, δεν μπορεί να χαρακτηριστούν ως οικοδόμηση τείχους. Το τείχος είναι κάτι διαφορετικό. Το συρματόπλεγμα άλλο» σημείωσε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι οι αποφάσεις της Αθήνας δεν στρέφονται κατά της Άγκυρας, ενώ και οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις βρίσκονται ήδη σε νέα εποχή.

«Όταν πληροφορήθηκα από τον ομόλογό μου τον αριθμό των λαθρομεταναστών, σχημάτισα μια διαφορετική γνώμη. Μου ανέφεραν για ένα εκατομμύριο ανθρώπους. Οι 500.000 εξ αυτών έχουν φτάσει στην Ελλάδα τα τελευταία δύο χρόνια» είπε ο κ. Ερντογάν και υπογράμμισε ότι «είναι οξύμωρο εμείς να σκεφτόμαστε την επανεισδοχή βάση των συμφωνιών 1.000 ατόμων».

Ο κ. Ερντογάν τόνισε ότι οι συνεργάτες του «εργάζονται πάνω σε αυτό το θέμα», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν νέες αποφάσεις.

«Θα ήταν λάθος να το αποκαλούμε αυτό τείχος, είναι μόνο ένα συρματόπλεγμα, την κατασκευή του οποίου έχουμε συζητήσει μεταξύ μας και υπάρχει πλήρης εμπιστοσύνη» κατέληξε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Παπανδρέου απέρριψε τον χαρακτηρισμό τείχους, τόνισε μάλιστα ότι στόχος είναι τα ανοιχτά σύνορα, αλλά με εφαρμογή των νόμων.

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου έγινε αναφορά και στο Κυπριακό: «Γνωρίζω ότι οι Ελληνοκύπριοι ανησυχούν για την ισχύ της Τουρκίας και αν ακόμα επιτευχθεί συμφωνία, ανησυχούν ότι δεν θα κρατήσουμε τις υποσχέσεις μας» είπε ο κ. Ερντογάν.

Έσπευσε, ωστόσο, να διαβεβαιώσει ότι «αυτές είναι αβάσιμες ανησυχίες, γιατί η τουρκική φιλία είναι ισχυρή και σταθερά θεμελιωμένη».

«Απευθύνω, λοιπόν, έκκληση στους Ελληνοκυπρίους, να κάνουν βήματα και να δουν από κοινού με τους Τουρκοκυπρίους το μέλλον του νησιού».

Ο Γιώργος Παπανδρέου επανέλαβε ότι «θέλουμε να δούμε την αγαστή συμβίωση των δύο κοινοτήτων μέσα από μια βιώσιμη και δίκαιη λύση. Ξέρουν και οι Τουρκοκύπριοι πόσες φορές έχω παλέψει για αυτό.ΠΗΓΗ: Newsbeast.gr
Page Tags:

 
Home | Αθήνα |